Нічна атака «шахедів»: у КМВА розповіли про нову тактику ворога

Читать на русском
Окупаційна армія росії використала нову тактику запуску своїх шахедів під час нічної атаки на Україну, повідомили у КМВА.
Фото: zmist.pl.ua

Окупаційна армія росії використала нову тактику запуску своїх «шахедів» під час нічної атаки на Україну.

Про це повідомив речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов в ефірі телемарафону.

Україну за два роки атакували близько 7,9 тисяч «шахедів» – деталіРосія за два роки запустила 7 тисяч 900 дронів, українські сили ППО збили близько 6 тисяч 600. Деталі – на інфографіці.

За його словами, окупанти запускають безпілотники хвилями на малій висоті. Завдання першої хвилі – дезорієнтувати українську ППО.

«Вони можуть крутитись у якійсь зоні, привертаючи увагу. Основна їх мета – заплутати наші мобільні групи, змусити ці групи переміщатися і таким чином створити «коридори» для наступних хвиль», – сказав Шаманов.

Він наголосив, що така тактика все одно не дає росіянам результату, оскільки майже всі цілі знищуються силами ППО. У зв'язку з цим важко сказати, на які саме об'єкти націлені ворожі дрони.

«Але можемо аналізувати заяви на пропагандистських російських каналах, що вони перед зимою намагатимуться вразити об'єкти інфраструктури, логістичні центри, об'єкти критичної інфраструктури, ті ж ТЕЦ», – резюмував речник.

Нагадаємо, увечері 25 жовтня окупанти атакували ударним дроном житлову багатоповерхівку у Києві. Загинула дитина, ще шестеро людей постраждали.

А вночі росіяни завдали удару по Дніпру, у місті пошкоджено лікарню імені Мечникова. Жертвами атаки стали четверо людей, також є поранені.

Раніше у ЗСУ розповіли, скільки російських цілей збила ППО цієї ночі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: