СБУ затримала агентів рф, які здійснювали підпали у трьох областях

Читать на русском
СБУ затримала агентів російських спецслужб, які організували підпали в Київській, Вінницькій та Сумській областях. Їм загрожує довічне ув’язнення.
Фото: СБУ

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримала п’ятьох поплічників російських спецслужб, які здійснювали підпали в Київській, Вінницькій та Сумській областях.

Про це повідомляє СБУ.

На Чернігівщині СБУ затримала групу підлітків за підпали об'єктів УЗСБУ та Нацполіція затримали неповнолітніх, які вчиняли підпали об'єктів Укрзалізниці. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Зазначають, що зловмисники, залучені дистанційно російськими спецслужбами, були безробітними, які шукали «легкі» заробітки в Телеграм-каналах.

На Київщині затримано двох мешканців Фастова, 25 та 29 років, які підпалили відділення Укрпошти та об'єкти Укрзалізниці. Вони знімали загоряння на камеру для звітності перед російським куратором, а потім безуспішно намагалися втекти з місця злочину.

У Вінницькій області «по гарячих слідах» затримали пару, яка спалила дві релейні шафи сигнальних установок, що регулюють рух на важливих ділянках Укрзалізниці. Зловмисниками виявилися рецидивісти з Гнівані: 28-річна жінка з судимістю за підробку документів та її 29-річний знайомий, який раніше відбував покарання за крадіжку.

У Сумах затримано 27-річного місцевого мешканця, який підпалив дві релейні шафи залізничного сполучення і готував нові диверсії в обласному центрі.

Зловмисникам загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці затримали 19 адміністраторів та дописувачів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію та публікували локації ЗСУ.

Також ранiше Служба безпеки України викрила двох коригувальників ФСБ у Харківській області, які збирали інформацію про позиції українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: