«Слово і діло» залишається серед лідерів з дотримання журналістських стандартів – ІМІ

Читать на русском
Інститут масової інформації провів аналіз професійних стандартів провідних онлайн-медіа у вересні 2024 року. Портал Слово і діло залишився серед лідерів ЗМІ.
Фото Слово і діло

Інститут масової інформації провів аналіз професійних стандартів провідних онлайн-медіа у вересні 2024 року. Портал «Слово і діло» залишився серед лідерів ЗМІ.

Про це повідомила пресслужба ІМІ.

За результатами моніторингового дослідження, до лідерів з дотримання професійних стандартів увійшли такі українські медіа: «Слово і діло» «Суспільне», «Бабель», Liga.net, «Громадське», «Українська правда», LB.ua, ZN.UA, та «Еспресо».

Проаналізувавши матеріали «Слово і діло» в ІМІ дійшли висновку, що журналістським стандартам відповідає абсолютна більшість публікацій у розділі «Новини».

«На ресурсі не зафіксовано порушення стандарту балансу, більшість новин на сайті фактажні, а конфліктні містять протилежну точку зору або збалансовані ретельним бекграундом», – зазначили в Інституті.

Стандарт достовірності «Слово і діло» порушило лише в 1% матеріалів. Тоді як у 2% матеріалів порушено стандарт відокремлення фактів від коментарів.

Нагадаємо, Інститут масової інформації минулого разу список прозорих, відповідальних та найякісніших українських онлайн-медіа складав за перше півріччя 2024 року. Тоді «Слово і діло» також опинилося серед найкращих 11 медіа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: