Iзраїль вдарив по секретному командному центру ХАМАС в Газі

Читать на русском
Армія Ізраїлю завдала точного удару по командному центру терористів ХАМАС у Газі, розташованому в колишній школі Салах ад-Дін.
Фото ілюстративне: AP

Армія Ізраїлю завдала точного удару по секретному командном-контрольному центру терористів ХАМАС у Газі.

Про це повідомляє Армія оборони Iзраїлю (ЦАХАЛ).

Iзраїльска армiя здійснила точний удар по терористах, які діяли в командному центрі, розташованому в будівлі, що раніше слугувала школою «Салах ад-Дін» у місті Газа.

«Ця операція є ще одним прикладом систематичного зловживання цивільною інфраструктурою з боку терористичної організації ХАМАС, що порушує міжнародне право», – зазначили у ЦАХАЛ.

Зазначають, що командний центр використовувався терористами ХАМАС для планування та виконання атак на ізраїльські війська та державу. Перед ударом було вжито заходи для зменшення ризику завдання шкоди цивільним, зокрема, використовувалися точні боєприпаси, повітряний моніторинг та додаткова розвідка.

Нагадаємо, на початку жовтня Армія оборони Ізраїлю розпочала нову наземну операцію у Секторі Гази. Також повідомлялося, що у Лівані ліквідували лідера військового крила ХАМАС.

17 жовтня глава міністерства закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац підтвердив, що у Секторі Гази було вбито лідера угруповання ХАМАС Яхья Сінвара.

А в нiч на 26 жовтня Iзраїль завдав масованого удару по Iрану у відповідь на ракетні обстріли з іранського боку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: