Українці беруть інформацію з Telegram вдвічі частіше, ніж з телемарафону – соцопитування

Читать на русском
Телемарафон новин в Україні став менш популярним як джерело інформації про події в країні, ніж канали у Telegram.
medialab.online

Найпоширенішим джерелом інформації про події в Україні є канали в Telegram. Їх використовують майже половина громадян України. Телемарафон за три роки став менш популярним.

Такі дані опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Найпопулярніші YouTube-блогери, які розповідають про війну: як змінилася кількість підписниківНа інфографіці – як за рік змінилася кількість підписників у найпопулярніших YouTube-блогерів, які публікують контент на навколовоєнну тематику.

Соціологи з'ясували, що канали в Telegram зараз є джерелом інформації для 47% опитаних. Далі йде YouTube (26%), Єдиний марафон новин (21%), а також розповіді очевидців подій/знайомих (19%) та офіційні державні джерела (19%).

При цьому 89% респондентів вважають дезінформацію серйозною проблемою, серед яких 56% вважають її дуже серйозною, а 33% швидше серйозною.

Тільки 10% не вважають проблему дезінформації та фейків серйозною.

Опитування провели з 24 по 29 вересня 2024 року серед 2000 респондентів по всій території України (крім окупованих територій Криму та Донбасу).

Нагадаємо, у 2022 році російські спецслужби намагалися зламати українські телеканали, які беруть участь у національному телемарафоні. А нещодавно Держаудитслужба оцінила ефективність телемарафону Єдині новини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: