У Гамбурзі – пікети й сутички напередодні G20

В Гамбурзі відбулися сутички між поліцією та протестувальниками проти політики G20 за кілька днів до відкриття саміту країн Великої двадцятки.

Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Гамбурзька поліція перешкодила демонстрантам, які хотіли ввечері в неділю, 2 липня, встановити наметове містечко на півострові Ентенвердер на березі Ельби.

У поліції заявили, що демонстрація була дозволена, але організаторів заздалегідь попередили, що забороняють влаштовувати табір для ночівлі.

На місці демонстрації ввечері в неділю перебували близько 600 людей. Деякі з них почали встановлювати намети. Правоохоронці завадили учасникам акції та прибрали одинадцять наметів.

Речник поліції стверджує, що демонстранти жбурляли в правоохоронців повітряні кульки, наповнені фарбою. Поліцейські застосували проти кількох учасників акції перцевий спрей.

За даними поліції, одного протестувальника затримано.

Нагадаємо, напередодні, за кілька днів до саміту G20, у Гамбурзі тисячі людей вийшли на першу велику демонстрацію.

Як відомо, 12-й саміт G20 у Гамбурзі відбудеться 7 та 8 липня 2017 року.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним у рамках саміту G20.

Також зазначимо, що заяви на носіння зброї для своїх працівників служби безпеки подали делегації майже половини офіційних учасників саміту Великої двадцятки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО