У Кабміні знайшли кошти для українського супутника

Кабінет міністрів ухвалив постанову «Деякі питання створення космічної системи «Січ 2-1». Фінансування буде здійснюватися за рахунок держбюджету та коштів проекту «Циклон-4».

Постанову ухвалили під час засідання уряду 7 квітня.

Згідно з документом, на завершення «Січ 2-1» підуть кошти залишку кредитних ресурсів, залучених під державні гарантії для реалізації проекту створення космічного ракетного комплексу «Циклон-4».

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, роботи зі створення «Січ 2-1» були розпочаті в 2013 році в рамках виконання заходів Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2013-2017 роки. Водночас у 2015 році ДП КБ «Південне» зобов'язалось виготовити космічний апарат «Січ-2-1» за рахунок власних коштів у 98 млн грн.

Раніше ракетобудівна компанія SpaceX американського мільярдера Ілона Маска згодна запустити на орбіту український супутник «Січ 2-1».

«Слово і Діло» пропонує подивитись, який внесок в освоєння космосу зробили українські вчені, конструктори, інженери та як справи в космічній галузі сьогодні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО