Кулеба спростував інформацію про падіння українських снарядів у РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав дезінформацією повідомлення про нібито влучання українських снарядів на територію Росії.

Про це він написав у Twitter.

«Ми рішуче спростовуємо всі звинувачення у нібито попаданні українських снарядів на територію РФ. Україна не здійснювала жодних подібних обстрілів», – йдеться у повідомленні.

Він закликав негайно провести неупереджене міжнародне розслідування інцидентів, про які повідомляють російські ЗМІ.

Заяви російських ЗМІ спростували також у пресцентрі операції Об’єднаних сил. Зазначають, що Росія продовжує використовувати пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних сил України

«За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях і здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, у Росії заявили, що вночі 19 лютого на території Ростовської області розірвався снаряд. Вибух нібито стався за кілометр від кордону з Україною. Пізніше російський новинне видання Mash опублікувало фото ще одного снаряду, який розірвався у Тарасівському районі Ростовської області.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО