Зеленський у зверненні розкрив подробиці своєї поїздки до Донецької області

Президент Володимир Зеленський цілий день перебував на Донеччині з робочим візитом.

Про підсумки своєї поїздки глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.

«Сьогодні від самого ранку – у Донецькій області, у розташуваннях наших бойових бригад. 3-тя і 5-та окремі штурмові, «Вісімдесятка» ДШВ, 57-ма окрема мотопіхотна, 22-га і 24-та окремі механізовані, 26-та окрема артилерійська бригада, 92-га окрема механізована… Мав честь нагородити найкращих, подякувати всім – кожній бригаді за хоробрість, відвагу, результати заради України. Разом з генералом Богомоловим, командувачем ОТУ «Соледар», поспілкувалися з командирами бригад і батальйонів – тими, хто в боях, – про їхні фронтові потреби», – розповів Зеленський.

Президент повідомив, що на Донеччині у нього були «докладні, відверті розмови» про наступальні дії, постачання у війська та можливості командирів.

Головне з вечірнього звернення Зеленського:

  • Гостре питання – транспорт для евакуації поранених та час евакуації. Безпілотники - те, що застосовує ворог: ланцети, орлани. І те, що потрібне нашим воїнам: від «Мавіків» до кожної іншої системи безпілотників. Очевидно, що українське виробництво безпілотників – «Лелека», «Фурій» тощо, – а також постачання від партнерів, усі форми імпорту – мають зростати, і це одне з найбільш важливих завдань.

  • Важлива тема – те, як командири можуть керувати особовим складом. Мотивація воїнів, тренування бійців, комплектація підрозділів. Дуже багато проблем через неякісну роботу ВЛК. Військові командири мають займатися війною, а не бюрократією. Готуватимемо рішення.

  • Воїни з передової, які приїжджають у тилові міста, заслуговують бачити та відчувати, що це – саме тилові міста. Що там люди живуть, пам’ятаючи, що там воїни, що наші воїни тут, на Донеччині, на інших напрямках вони б’ються заради України, вони віддають життя заради України. Це спільна народна справа всіх, хто воює й працює заради перемоги. Всі на війні. Україна у війні. І хто не б’ється на передовій, той має допомагати битися. І не в барах, не в клубах, не перегонами на вулицях чи якимось показовим споживанням, а цілком конкретною допомогою воїнам.

  • Дякую сьогодні Сполученим Штатам за новий пакет. Снаряди для «Петріотів», для «Хаймарсів», артилерія, «Джавеліни» та інше. Дуже потрібні речі. Незабаром буде ще більше нашої роботи з партнерами заради оборони.

Нагадаємо, вчора Зеленський розповів, як ЗСУ відповідають на обстріли окупантів.

Раніше глава держави наказав звільнити всіх обласних військкомів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО