Ізраїль закликає США надати йому більше зброї – Bloomberg

В умовах війни у Секторі Газа та зростання напруженості у відносинах з Іраном Ізраїль запросив у США виділити більше озброєння.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Зазначається, що Ізраїль просить Вашингтон виділити більше танкових снарядів та військового транспорту.

Запит щодо цього, як повідомили співрозмовники агентства, був поданий 19 квітня. Він є окремим від запиту на додаткове фінансування у розмірі 95 млрд доларів, який Конгрес планує ухвалити цими вихідними для надання військової допомоги Ізраїлю та Україні.

За словами одного з чиновників, США ще не розпочали розгляд запиту – він займе багато місяців і не гарантує ухвалення.

Bloomberg також зауважує, що будь-який подібний запит ставить адміністрацію президента США Джо Байдена у делікатне становище, адже глава Білого дому заявив, що американська підтримка оборони Ізраїлю є «залізною» після нападу ХАМАС 7 жовтня 2023 року.

Раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників писала, що адміністрація Байдена розглядає можливість надати озброєння Ізраїлю більш ніж на 1 млрд доларів, що стане найбільшою за вартістю допомогою з початку операції ЦАХАЛу в Секторі Гази і першою з початку ескалації з Іраном.

Нагадаємо, у США кілька місяців обговорюються запит адміністрації на надання понад 95 мільярдів доларів на допомогу Ізраїлю, Україні і Тайваню.

Потреби Ізраїлю стали ще гострішими 13 квітня, коли його протиповітряна оборона за допомогою США, Великої Британії та інших країн відбила понад 300 безпілотників і ракет, випущених Іраном.

Спікер Палати представників Майк Джонсон 17 квітня представив окремі законопроєкти про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та національній безпеці. Конгрес США голосуватиме за допомогу них 20 квітня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО