США не брали участі в ударі Ізраїлю по Ірану – Блінкен

Читать на русском
США не відігравали жодної ролі в ізраїльському ударі по місту Ісфахан в Ірані 19 квітня, запевнив Ентоні Блінкен.
Фото: Associated Press

США не залучалися в жодні операції на тлі повідомлень про те, що Ізраїль завдав удару Ірану у відповідь на недавню атаку.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає CNN.

Атака Ірану на Ізраїль: які країни офіційно підтримали Тель-Авів, а які – зберігають нейтралітетЯк світ відреагував на напад Ірану на Ізраїль – інфографіці. Які країни підтримали Ізраїль, які – Іран, а які – офіційно зберігають нейтралітет.

Виступаючи на пресконференції за підсумками зустрічі глав МЗС країн G7 в Італії, Блінкен заперечив участь США в атаці на Іран 19 квітня.

«Я не коментуватиму цю інформацію. Скажу лише, що США не були причетними до жодних наступальних операцій та не отримували завчасне попередження від Ізраїлю про майбутній удар по Ірану», – сказав Блінкен.

Також він наголосив, що США разом з G7 зосереджені «на деескалації напруженості та уникненні потенційного конфлікту».

Нагадаємо, вранці 19 квітня іранські системи протиповітряної оборони збили кілька «літаючих об'єктів» поблизу центрального міста Ісфахан. Попередньо, удар був завданий Ізраїлем. Він став відповіддю на удари Ірану ракетами і дронами по Ізраїлю вночі 14 квітня, абсолютна більшість з яких була перехоплена.

Після цього Іран попередив, що вдарить більшою силою, якщо Ізраїль відповість на останню атаку.

Цьому передувала атака Ізраїля на іранське консульство у столиці Сирії Дамаску.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: