США анонсували нові санкції проти ракетної та безпілотної програми Ірану

Читать на русском
США найближчими днями введуть нові санкції проти ракетної та безпілотної програми Ірану після безпрецедентної атаки країни на Ізраїль.
Getty Images

США найближчими днями введуть нові санкції проти Ірану через атаку на Ізраїль. Санкції торкнуться програми ракет і безпілотників, організацій, які підтримують Корпус вартових ісламської революції та Міноборони Ірану.

Про це йдеться в заяві радника з національної безпеки США Джейка Саллівана, оприлюдненій на сайті Білого дому.

Атака Ірану на Ізраїль: які країни офіційно підтримали Тель-Авів, а які – зберігають нейтралітетЯк світ відреагував на напад Ірану на Ізраїль – інфографіці. Які країни підтримали Ізраїль, які – Іран, а які – офіційно зберігають нейтралітет.

Салліван повідомив, що після повітряної атаки Ірану на Ізраїль президент США Джо Байден координує із союзниками та лідерами у Конгресі відповідь.

«Найближчими днями Сполучені Штати введуть нові санкції проти Ірану, включаючи його програму ракет і безпілотників, а також нові санкції проти організацій, які підтримують Корпус вартових ісламської революції (КВІР) та Міністерство оборони Ірану. Ми очікуємо, що наші союзники та партнери незабаром запровадять їхні власні санкції. Крім того, ми продовжуємо працювати через Міністерство оборони та Центральне командування США над подальшим зміцненням та розширенням успішної інтеграції протиповітряної та протиракетної оборони та систем раннього попередження на Близькому Сході, щоб ще більше підірвати ефективність іранських ракетних можливостей та можливостей БПЛА», – йдеться у заяві.

Салліван нагадав, що США за останні три роки, крім санкцій, пов'язаних з ракетами та безпілотниками, ввели обмежувальні заходи щодо понад 600 фізичних та юридичних осіб, пов'язаних із тероризмом, фінансуванням тероризму та іншими формами незаконної торгівлі.

Нагадаємо, тим часом Ізраїль, за інформацією ЗМІ, вже визначився із власною відповіддю на атаку Ірану.

ЗМІ назвали можливі варіанти відповіді Тель-Авіва та їхні недоліки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: