Україна готова до червневих переговорів щодо вступу в ЄС – посол

Україна готова розпочати переговори щодо вступу до Євросоюзу. Їх старт очікується у другій половині червня.

Про це заявила керівниця Головного директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення, посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова, повідомляє «Українське радіо».

За її словами, що основним фактором, який впливає на долучення нової країни до ЄС, є одностайність усіх членів блоку.

«Це те, на що я завжди звертаю увагу своїх українських колег – якими б незначними не здавалися інтереси окремих країн-членів ЄС, вони мають значення», – наголосила вона.

Також посадовиця сподівається, що наприкінці червня розпочнуться переговори ЄС з Україною та Молдовою.

«Політичний сигнал було надіслано ще в грудні минулого року. Україна перебуває на правильному шляху, вона готова до переговорів», – сказала Матернова.

Нагадаємо, у травні минулого року п'ять країн Європи виступили із спільною заявою про підтримку вступу України до ЄС та НАТО.

У лютому в Єврокомісії назвали терміни надання рамкових умов для переговорів щодо вступу, у березні Єврокомісія затвердила переговорну рамку щодо вступу України до ЄС.

У березні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що переговори щодо вступу до ЄС можуть розпочатися у першій половині цього 2024 року.

Також повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський зателефонував голові Євроради. Лідери обговорили подальші кроки на шляху до початку переговорів щодо вступу України до ЄС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО