Плани росіян пробратися в глибину Вовчанська зірвано – Генштаб

Сили оборони зірвали плани російських військ максимально вклинитися у глибину міської забудови Вовчанська Харківської області та там закріпитись. Бої продовжуються.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у четвер, 16 травня.

Повідомляється, що наші військові продовжують виконувати бойові завдання в межах міської забудови у північній частині Вовчанська та тримають супротивника під вогневим контролем. Також українські захисники покращили тактичне становище і відтіснили супротивника в районі на північ від Кислівки.

«Плани ворога максимально вклинитись у глибину міської забудови Вовчанська і там закріпитися - зірвано. З початку поточної доби наші підрозділи продовжують виконання бойових завдань в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають ворога під вогневим контролем. Дії тривають, ситуація контрольована», – сказано у повідомленні.

При цьому на Куп'янському напрямку російські окупанти за підтримки бронетехніки намагаються атакувати українські позиції на напрямку Крохмальне – Берестове.

Нагадаємо, раніше ЗСУ перемістилися на вигідніші позиції під Вовчанськом. Учора в Генштабі повідомляли, що Сили оборони частково витіснили росіян із Вовчанська.

Президент Володимир Зеленський ввечері підтвердив, що Силам оборони вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО