Харківський напрямок: ЗСУ перемістились на більш вигідні позиції під Вовчанськом

Читать на русском
Внаслідок вогневого впливу та штурмових дій противника, для збереження життя наших військовослужбовців та уникнення втрат, підрозділи здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції.
t.me/GeneralStaffZSU

Українські підрозділи здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції в районах Лук’янців та Вовчанська на Харківщині.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на сторінці у Фейсбуці.

Як зазначається, на Харківському напрямку підрозділи наших військ відбили 11 атак противника зокрема, на напрямках Глибоке - Липці, Лук’янці - Липці, Борисівка – Нескучне, Шебекіно (рф) - Вовчанськ. Три бойових зіткнення ще тривають.

«На окремих ділянках, в районах Лук’янців та Вовчанська, внаслідок вогневого впливу та штурмових дій противника, для збереження життя наших військовослужбовців та уникнення втрат, підрозділи здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції. Бої тривають. Українські підрозділи не дають російським окупантам закріпитись. Проводяться контратакуючі дії, ворог під постійним вогневим контролем артилерії та підрозділів БПЛА Сил оборони», - йдеться в повідомленні.

У ході бойових дій на цьому напрямку втрати особового складу ворога за сьогодні становлять 162 військовослужбовці, знищено та пошкоджено 26 одиниць озброєння та військової техніки.

«Ситуація в районах бойових дій залишається складною, втім контрольованою Силами оборони України. Сьогодні ворог концентрував свої зусилля у Харківській області, а також на Краматорському та Покровському напрямках. З початку доби відбулося 145 бойових зіткнень, противник завдав 3 ракетних удари, понад 320 ударів дронами-камікадзе та здійснив понад 2400 обстрілів позицій наших військ. Активно задіював авіацію – російські терористи скинули на територію України майже 70 керованих авіабомб», - йдеться в повідомленні.

Водночас, українські захисники відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих ділянках Куп'янського напрямку.

Нагадаємо, вчора голова Вовчанської МВА повідомив, що місто майже повністю зруйноване внаслідок регулярних обстрілів та авіаударів.

Раніше в ОВА розповіли, скільки людей уже вивезли та скільки ще залишилося у Вовчанську.

Також відомо, що на Харківщині окупант впритул застрелив цивільного, ще один мирний житель зник.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: