Евакуація з Вовчанка: в ОВА розповіли, скільки людей залишилося в місті

Читать на русском
Близько 200 цивільних залишилися у Вовчанську Харківської області, евакуація продовжується. Вже вивезли понад 7500 людей.
фото ХОДА

Евакуація з Вовчанська на Харківщині триватиме доти, доки не вивезуть всіх людей. Станом на вчора у місті залишалося близько 200 цивільних.

Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону у вівторок, 14 травня.

ЗСУ потіснили ворога і проводять зачистку на північних околицях Вовчанська – ГенштабУкраїнським військовим вдалося завдати вогневого ураження та потіснити окупантів на Харківському напрямку.

За його словами, евакуація у Вовчанську триває, проте з кожним днем вона справді ускладнюється з кожною хвилиною.

«Щодо самого Вовчанську, станом на вчора залишилося приблизно до 200 осіб цивільних. Це фактично вже спецоперації з Національною поліцією та з нашими волонтерами з евакуації цих людей. Евакуація триває і продовжуватиметься, доки ми не вивеземо всіх абсолютно людей, незважаючи на заявки, які ми маємо», – сказав він.

Глава ОВА додав, що вчора було приблизно 150 заявок на евакуацію, а фактично було вивезено понад півтори тисячі осіб.

Всього з Вовчанська вивезли вже 7531 особу, з них 568 – діти, 201 особа з інвалідністю.

Синєгубов додав, що двоє літніх людей, 80-річна жінка і 83-річний чоловік, загинули в результаті російського обстрілу Вовчанської громади 14 травня.

Нагадаємо, після загострення ситуації на Харківщині російські війська не припиняють обстріли Вовчанська ні на день. У поліції уточнювали, що росіян або вуличних боїв у місті немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: