У ЦПД спростували російський фейк про блокування евакуації з Вовчанська

Читать на русском
Українські волонтери, військові та місцева влада вже вивезли з Вовчанська майже 6 тисяч цивільних: А росіяни брешуть, що евакуацію заблоковано.
фото ХОДА

Росіяни розповсюджують новий фейк про те, що нібито Сили оборони України заблокували евакуацію цивільного населення з прикордонного міста Вовчанськ на Харківщині.

Про це попередили у Центрі протидії дезінформації.

Росіян та вуличних боїв у Вовчанську на Харківщині немає – поліціяОбстріли Вовчанська не припиняються вже кілька діб поспіль. Але вуличних боїв чи армії рф в місті немає, наші поліцейські патрулюють місто.

«Ворожі TG-канали поширюють інформацію про те, що Збройні сили України та інші українські військові підрозділи нібито заблокували евакуацію цивільних із Вовчанська (Харківська обл.)», - йдеться у повідомленні.

Окупанти брешуть про те, що Збройні сили нібито використовують цивільних як «живий щит».

«Насправді це черговий рашистський фейк, мета якого – дестабілізувати ситуацію в регіоні та дискредитувати Збройні Сили України, які продовжують давати відсіч російським окупантам на Харківському напрямку», – заявили у ЦПД.

За даними Центру, станом на 12 травня із населених пунктів Вовчанської громади вже вивезли майже 6 тисяч мирних жителів та евакуація цивільного населення триває.

За даними голови Харківської ОВА, у Вовчанську залишається 200-300 людей.

Нагадаємо, сьогодні вранці начальник Вовчанського відділу поліції Максим Стецина заявив, що ситуація у місті складна, триває евакуація. Але вуличних боїв там нема.

Аналітики ISW раніше розповіли, навіщо ворог хоче захопити Вовчанська на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: