Росіян та вуличних боїв у Вовчанську на Харківщині немає – поліція

Читать на русском
Обстріли Вовчанська не припиняються вже кілька діб поспіль. Але вуличних боїв чи армії рф в місті немає, наші поліцейські патрулюють місто.
фото прокуратура

У ніч проти 13 травня росіяни продовжували обстрілювати прикордонний Вовчанськ на Харківщині з різних типів озброєння. Ситуація у місті складна, триває евакуація. Але вуличних боїв там немає.

Про це заявив начальник Вовчанського відділу поліції Максим Стецина, пише Суспільне. Харків.

Аналітики ISW розповіли, навіщо ворог хоче захопити Вовчанськ на ХарківщиніЗахоплення Вовчанська мало допоможе російським зусиллям просунутися до Харкова. Однак, ймовірно, вони вважають, що це дозволити їм почати наступальні операції в напрямку Великого Бурлука.

«За ніч по Вовчанську було завдано декілька ударів з артилерії, зараз триває обстріл міста, артилерія, міномет працюють. Вночі було також РСЗВ. Є в нас на ранок один поранений, нетяжкий, зараз його евакуювали», – розповів Стецина.

За його даними, у громаді триває евакуація людей. На сьогоднішній ранок була 71 заявка, це Вовчанськ та Вовчанські Хутори. Люди стали активніше виїжджати, бо почастішали обстріли міста.

Російських військових та вуличних боїв у Вовчанську немає, запевнив Стецина.

«У нас немає такої інформації, ми патрулювали місто, і в центрі були — не було помічено росіян або якихось вуличних боїв. Це лише росіяни розганяють свої ІПСО», – сказав начальник відділу поліції.

За даними Вовчанської МВА, у Вовчанську на ранок 13 травня залишаються 500 людей. Ситуація важка, але контрольована.

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, внаслідок серії масованих обстрілів Вовчанська з різного виду озброєння пошкоджено приватні будинки, за добу постраждали семеро людей.

Нагадаємо, 12 травня російські війська скинули на Вовчанськ авіабомби. Аналітики ISW розповіли, навіщо ворог хоче захопити Вовчанськ на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: