Росія готується залучити до війни в Україні ще 200-300 тисяч військових – Умєров

Росія утримує близько 500 тисяч військовослужбовців в Україні та поблизу її кордонів та планує збільшити цю цифру ще на 200-300 тисяч.

Про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив агентству Reutrers.

Він відзначив, що росія направляє на фронт більше живої сили та техніки. При цьому, українським силам вдалося стабілізувати фронт у північно-східній Харківській області. Наразі ворог утримує близько 500 тисяч військовослужбовців в Україні та поблизу її кордонів, проте у планах Кремля збільшити цю чисельність ще на 200-300 тисяч бійців.

«Їхня мета — відкрити новий фронт на півночі, щоб почати використовувати всю свою робочу силу та вогневу міць проти нас. Вони продовжують досягати своєї мети – знищити націю», – заявив Умєров.

При цьому міністр наголосив, що українським бійцям потрібно більше зброї, ракети великої дальності, щоб стримувати окупантів.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що росія на 1 червня готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових. Також він стверджував, що війська країни-агресора збирають ще одне угруповання військ біля кордону з Україною. Окупанти готують наступ за 90 кілометрів на північний захід від Харкова.

У Financial Times писали, що рф буде змушена розпочати чергову хвилю мобілізації до кінця цього року, якщо вона хоче провести масштабний наступ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО