Сирський назвав головне завдання ЗСУ у Вовчанську та Куп'янську

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про ситуацію в районі активних бойових дій на Харківському та Куп'янському напрямках Східного фронту.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

За його словами, на Харківському напрямку росіяни концентрують свої головні зусилля і намагаються просуватися у бік Липців, але зазнають значних втрат і не мають успіху.

«У Вовчанську наше головне завдання на цьому етапі стримати ворога, завдати йому максимальних втрат і поступово просуватися вперед для звільнення наших територій», – заявив головком ВСУ.

Також зараз склалася складна ситуація в районі Куп'янська. Там противник намагається прорвати оборону наших військ із двох напрямків, тож у районі тривають жорсткі бої.

Завдання ЗСУ там – зупинити ворога та змусити перейти його до оборони, заявив Сирський.

За його словами, на інших напрямках ворог проводить наступальні дії з метою розтягування лінії активного фронту, сковування наших військ та недопущення перекидання їх на інші ділянки ведення бойових дій.

В цілому ситуація залишається складною внаслідок високої інтенсивності бойових дій та значної кількості керованих авіаційних бомб рф.

Нагадаємо, ЗСУ за день взяли в полон близько 60 окупантів під Вовчанськом. Нещодавно військові показали, як виглядає Вовчанськ після російських обстрілів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО