Все залежить від темпів мобілізації: у Раді спрогнозували терміни внесення законопроєкту про демобілізацію

Законопроєкт про демобілізацію може бути внесений до Верховної Ради вже восени, за умови, що в країні збережуться нинішні темпи мобілізації.

Про це заявив секретар парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко у коментарі Українській правді.

За його словами, Генеральний штаб задоволений нинішніми темпами мобілізації. Більше того, кількість мобілізованих перевищує очікування військових і вони сподіваються, що ця тенденція буде зберігатися.

«Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони зберігаються та підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати та вносити до Ради законопроєкт про демобілізацію», – стверджує нардеп.

Він додав, що з урахуванням нинішніх реалій відповідний законопроєкт має бути готовим приблизно до жовтня.

Нагадаємо, спочатку норми про демобілізацію були присутні в урядовому законопроєкті про демобілізацію. Однак за два дні до розгляду у другому читанні оборонний комітет Ради виключив демобілізацію та ротацію з документа.

У квітні у міністерстві оборони заявляли, що відомство спільно з Генштабом ЗСУ вже працює над законопроєктом про демобілізацію військовослужбовців.

Раніше соціологи з'ясували, як українці оцінюють новий закон про мобілізацію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО