На кордоні почали приймати QR-код облікових документів із «Резерв+»

Військово-облікові документи з застосунку «Резерв+» вже діють для пред'явлення на кордоні.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі УП у середу, 19 червня.

Він нагадав, що Міноборони анонсувало можливість оформлення військово-облікового документа в електронній формі з використанням мобільного застосунку.

«У зв’язку з цим Державна прикордонна служба України зазначає, що в пунктах пропуску на кордоні заходи прикордонного контролю відбуватимуться як і раніше з дотриманням норм чинного законодавства. Рішення щодо пропуску осіб прийматимуться на основі наявності всіх необхідних умов пропуску та інформації, яка дає підстави для перетину кордону», – сказав Демченко.

Зокрема, за словами спікера ДПСУ, це стосується й наявності у військово-облікових документах у паперовій або електронній формі інформації із зазначенням підстав щодо звільнення від мобілізації чи виключення з військового обліку за станом здоров'я.

Для запобігання використанню підроблених документів прикордонники, у разі потреби, здійснюють перевірку інформації з військово-облікових документів через систему «Оберіг».

У разі невідповідності даних представники ДПСУ мають право відмовити у перетині кордону на виїзд з України.

Нагадаємо, 18 червня у мобільному застосунку «Резерв+» став доступний електронний військово-обліковий документ. У Міноборони пояснили, чому QR-код міг з'явитися не у всіх.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО