Путін після КНДР прибув із візитом до В’єтнаму

Президент росії володимир путін прибув до В'єтнаму у четвер, 20 червня, для переговорів з комуністичними лідерами країни.

Про це пише Reuters.

Літак путіна приземлився в аеропорту Ханоя, де його зустріли на червоній доріжці віцепрем'єр-міністр В'єтнаму Тран Хон Ха і високопоставлений партійний дипломат Ле Хоай Трунг.

Путін подякував в'єтнамським лідерам за підтримку «прагматичного шляху вирішення кризи» в Україні.

В’єтнам, який офіційно проводить нейтральну зовнішню політику, утримався від засудження нападу росії на України. Країни Заходу вважають таку позицію занадто близькою до Кремля.

Окрім подяки В’єтнаму за його «зважену» позицію щодо війни з Україною, путін перерахував прогрес у платежах, енергетиці та торгівлі між країнами.

«Візит президента путіна до Північної Кореї та В’єтнаму покликаний продемонструвати, що спроби Заходу ізолювати росію не працюють і що у росії є партнери в Азії», – сказав Карл Тайєр, експерт з безпеки у В’єтнамській Академії сил оборони Австралії в Канберрі.

Нагадаємо, напередодні російський диктатор володимир путін у середу, 19 червня, відвідав Північну Корею. Це його перший візит в КНДР за 24 роки. Під час зустрічі росія та Північна Корея підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство.

Раніше НАТО висловило стурбованість підтримкою, яку росія може надати для ракетних та ядерних програм Північної Кореї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО