США обіцяють Ізраїлю гарантії безпеки у разі війни з Ліваном – ЗМІ

Високопоставлені чиновники США запевнили Ізраїль у підтримці в разі розгортання повномасштабної війни з ліванською шиїтською організацією «Хезболла».

Про це повідомляє CNN.

Згідно з інформацією видання, відповідні заяви пролунали під час візиту ізраїльської делегації до Вашингтона та на тлі зростання кількості транскордонних атак між Ізраїлем і підтримуваним Іраном ліванським угрупованням «Хезболла» останніми тижнями.

Зазаначається, що цього тижня у Вашингтоні міністр стратегічних справ Ізраїлю Рон Дермер і радник з питань національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі, взяли участь у низці зустрічей з представниками адміністрації Джо Байдена. Вони також провели розмову з радником з питань національної безпеки Джейком Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном і координатором Білого дому у справах Близького Сходу Бретом Макгерком.

За даними CNN, під час зустрічей було обговорено питання провокацій «Хезболли». Американські чиновники чітко дали зрозуміти, що адміністрація Байдена запропонує Ізраїлю необхідну допомогу у сфері безпеки, однак не будуть розгортати американські війська.

Як відомо, ізраїльське військове командування затвердило план щодо наступу на сусідній Ліван, пригрозивши знищенням терористам «Хезболли».

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про розпуск військового кабінету країни, створеного у відповідь на напад бойовиків ХАМАС у жовтні минулого року.

Напередодні Нетаньягу підтримав пропозицію Сполучених Штатів щодо припинення вогню у Секторі Гази.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити наймасштабніші повітряні атаки на Ізраїль за останні кілька років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО