До НАБУ передали справу про заволодіння коштами Нацради телебачення

До Національного антикорупційного бюро передали кримінальне провадження про ймовірне заволодіння понад 51 млн грн Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це йдеться в матеріалах судових справ Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, протягом 2018-2019 років компанія ТОВ «Новітнє обладнання» могла заволодіти понад 51 млн грн Нацради на поставці автоматизованого програмно-апаратного комплексу (АПМК) для здійснення офіційного моніторингу телерадіопрограм. Цей АПМК мали впровадити в три етапи.

У вересні 2018 року Нацрада уклала договір з ТОВ «Новітнє обладнання» щодо вказаного комплексу. У подальшому було встановлено, що за вказаним договором поставлено товар, який не відповідає його меті та призначенню, а функції програмного забезпечення не відповідають технічному завданню. Як встановив експерт, у програмному забезпеченні вказаного АПМК не реалізовано більшість функцій, що передбачались договором поставки. Проте Нацрада прийняла це програмне забезпечення без перевірки усіх його технічних вимог та склала акт введення в експлуатацію. Це був перший етап.

Попри неналежне виконання цього договору Нацрадою до річного плану закупівель на 2019 рік внесена закупівля з очікуваною вартістю 60,7 млн грн щодо впровадження другого етапу АПМК. У 2019 році було укладено договір з ТОВ «Новітнє обладнання». Втім у наданому програмному забезпеченні, як і в попередньому, не реалізовано більшість функцій, що передбачались договором. За даними експертизи, загальна сума збитків становить 51,2 млн грн.

Наразі у цій справу про підозру нікому не повідомлено, а розслідування триває.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу депутата Одеської обласної ради. Раніше Вищий антикорупційний суд продовжив розслідування справи колишнього міністра Миколи Сольського.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО