Нардепу Тищенку обрали запобіжний захід

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Миколі Тищенку у справі про незаконне позбавлення волі колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

Народному обранцю призначили цілодобовий домашній арешт. Окрім носіння браслета, Тищенко зобов'язали здати закордонні паспорти.

Він також повинен прибувати до суду на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання, не відлучатися з місця проживання та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілим.

Нагадаємо, 20 червня у соцмережах з'явилося відео з Дніпра, на якому група невідомих людей у ​​формі напала на чоловіка у цивільному одязі, коли він гуляв разом із дитиною. З'ясувалося, що постраждалий – це колишній боєць спеціального підрозділу Kraken ГУР Дмитро Павлов, а нападники – охорона Миколи Тищенка.

При цьому разом із охороною Тищенка участь у нападі брав співробітник столичної поліції Богдан Писаренко. Напередодні стало відомо, що його звільнено з поліції Києва.

Сам Тищенко заявив, що колишній військовий є «начальником безпеки ботоферми» та нібито провокував поліцейського на місці проведення слідчих дій. Крім того, він стверджує, що охорони не має.

Нагадаємо, у січні 2023 року Миколу Тищенка виключили з фракції «Слуга народу» через його скандальне «відрядження» до Таїланду. Депутат стверджував, що перебуває в країні, «налагоджуючи на користь України відносини з державами Південно-Східної Азії». Але голова парламенту Руслан Стефанчук заявив, що розпорядження про відрядження не підписував.

Ще один скандал із нардепом: у 2021 році, незважаючи на посилений карантин, він організував вечірку в готелі. Сам Тищенко усіляко заперечував порушення правил локдауну.

Раніше ми розповідали, що на балансі Національної поліції є лише 300 електронних браслетів на всю країну, з них третина – несправні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО