Тищенку повідомили про підозру через скандал у Дніпрі

Читать на русском
Народному депутату Миколі Тищенку повідомили про підозру через скандал із військовослужбовцем у Дніпрі.
Фото: РБК-Україна

Народному депутату Миколі Тищенку повідомили про підозру за фактом подій у Дніпрі 20 червня.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За час повномасштабної війни 28 нардепів ІХ скликання отримали підозриНа інфографіці – хтось із нардепів поточного скликання отримав підозру під час повномасштабної війни. Таких 28 осіб.

«20 червня 2024 у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу та завдали тілесні ушкодження. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів», – вважає слідство.

Нардепу повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 КК України).

В Офісі генпрокурора додали, що клопотатимуть про обрання Тищенку запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, у зв'язку з подіями у Дніпрі повідомлено про підозру ще одній особі, яка брала активну участь у протиправних діях, за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України.

Скандал із Тищенком у Дніпрі: що сталося

20 червня у соцмережах з'явилося відео з Дніпра, на якому група невідомих людей у ​​формі напала на чоловіка у цивільному одязі, коли він гуляв разом із дитиною.

З'ясувалося, що постраждалий – це колишній боєць спеціального підрозділу Kraken ГУР Дмитро Павлов, а нападники – охорона Миколи Тищенка.

У поліції підтвердили конфлікт у Дніпрі: «Невідомі у камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловікові тілесні ушкодження та незаконно утримували його. Подія сталася 20 червня близько 13:45 на пр. Яворницького у м. Дніпро». За цим фактом відкрито два кримінальні провадження – за ч. 1 ст. 125 (навмисне легке тілесне ушкодження) та 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

При цьому разом із охороною Тищенка участь у нападі брав співробітник столичної поліції Богдан Писаренко. Напередодні стало відомо, що його звільнено з поліції Києва.

Сам Тищенко заявив, що колишній військовий є «начальником безпеки ботоферми» та нібито провокував поліцейського на місці проведення слідчих дій. Крім того, він стверджує, що охорони не має.

Нагадаємо, у січні 2023 року Миколу Тищенка виключили з фракції «Слуга народу» через його скандальне «відрядження» до Таїланду. Депутат стверджував, що перебуває в країні, «налагоджуючи на користь України відносини з державами Південно-Східної Азії». Але голова парламенту Руслан Стефанчук заявив, що розпорядження про відрядження не підписував.

Ще один скандал із нардепом: у 2021 році, незважаючи на посилений карантин, він організував вечірку в готелі. Сам Тищенко усіляко заперечував порушення правил локдауну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: