ВРП продовжила відсторонення судді райсуду Дніпропетровщини

Вища рада правосуддя продовжила до 25 серпня строк відсторонення голови Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Сергія Бурхана від розгляду судових справ.

Таке рішення 25 червня ухвалив орган, повідомляє «Слово і діло».

«ВРП вирішила: клопотання заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратур Клименка Олександра Васильовича задовольнити. Продовжити до 25 серпня 2024 року строк тимчасового відсторонення судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Бурхана Сергія Михайловича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова ради Григорій Усик.

Раніше антикорупційний суд застосував запобіжний захід до пособника судді Бурхана.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили голову Верхньодніпровського райсуду Дніпропетровщини Сергія Бурхана та пособника «на гарячому». Слідством встановлено, що голова суду, діючи за посередництва з іншою особою, одержав 2500 доларів від громадянина за зняття арешту з майна, яке було вилучено в межах кримінального провадження. Органами правопорядку задокументовано отримання через посередника указаних коштів та в подальшому винесення рішення на користь особи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО