У Білому домі висловилися про план радників Трампа щодо припинення війни в Україні

Представник Білого дому Джон Кірбі прокоментував «мирний план» для України, розроблений ключовими радниками експрезидента США Дональда Трампа.

Його заяву цитує Укрінформ.

Він сказав, що Білий дім не змінював своєї позиції щодо припинення війни в Україні – президент Джо Байден, як і раніше, вважає, що рішення про переговори має прийматися українським урядом.

«Ми не змушуватимемо Україну поступатися своєю територією, тому що ми розуміємо: якщо путіну дозволити завоювати Україну і підкорити її народ, будь-яку частину її народу, наслідки будуть серйозними», – заявив він.

За словами Кірбі, Байден розуміє, що «чим сильнішою буде позиція України на полі бою, тим сильнішою вона буде за столом переговорів». У зв'язку з цим Вашингтон має намір і надалі працювати над постачанням озброєнь для ЗСУ спільно з коаліцією із 50 держав.

Нагадаємо, згідно з планом радників Трампа, опублікованому у ЗМІ, Україна отримає військову допомогу лише у тому випадку, якщо розпочне мирні переговори з росією. Крім того, передбачається, що під час мирних переговорів має бути встановлене припинення вогню на основі наявних ліній зіткнення.

У Зеленського вже заявили, що будь-який план припинення війни з рф повинен базуватися на міжнародному праві, а мир має бути справедливим.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО