У Міненерго повідомили, чи постраждали енергооб'єкти від нічної атаки рф

Сьогоднішня нічна атака російських військ не торкнулася енергетичних об'єктів, але через бойові дії є нові знеструмлення у прифронтових Харківській, Донецькій та Херсонській областях.

Про це повідомила пресслужба Міненерго у четвер, 27 червня.

Повідомляється, що внаслідок обстрілів ворога на території однієї з шахт Донецької області загорілися споруди. Шахтарів у цей момент під землею не було, троє працівників охорони промислового майданчика були в укритті.

Також у Донецькій області під час бойових дій вимикалась повітряна лінія оператора системи розподілу. Це призвело до зниження навантаження на генеруючому об’єкті.

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюватиметься з п'яти країн Європи (28 560 МВт/год). Це на 14,4% більше за показник у середу.

Енергетики нагадали, що сьогодні в Україні цілодобово відключатимуть світло у всіх регіонах, а в період з 15:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим.

Нагадаємо, сьогодні вночі росія знову атакувала Україну. Сили ППО збили 28 цілей: 4 крилаті ракети «Калібр», одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 і всі «шахеди».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО