Апеляційна палата розгляне скарги на вирок екскерівникам Запорізького заводу

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скарги на вирок, яким визнали винуватими колишнього директора ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод» Геннадія Політикіна, його ексзаступника Леоніда Єрмакова та організатора Олександра Феніна у зловживаннях.

Таке рішення 28 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Політикіна, Єрмакова та Феніна винуватим у зловживанні службовим становищем. Організатору злочину Феніну призначили 5 років позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн. Політикіну та Єрмакову призначили по 4 роки позбавлення волі із забороною обіймати посади протягом 3 років та 17 тис. грн штрафу. На цей вирок подали скарги.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами обвинуваченого, захисника в інтересах обвинуваченого та захисника в інтересах обвинуваченого на вирок Вищого антикорупційного суду від 29.04.2024 року. Встановити строк, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційні скарги, до 26 липня 2024 року», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, наприкінці 2014 року керівник ПрАТ «ЗЕРЗ» та його заступник, діючи у змові із організатором цього злочину, у протиправний спосіб забезпечили перемогу пов'язаного з останнім приватного товариства у державній закупівлі 30 коліс для електровозів за визначеною ним загальною ціною 2,45 млн грн. Водночас встановлено, що ринкова вартість цих коліс становила лише 1,01 млн грн, а надміру сплачені ПрАТ «ЗЕРЗ» на виконання договору кошти є збитками, заподіяними цьому підприємству державної форми власності.

Нагадаємо, ВАКС заочно засудив до 15 років колонії колишнього нардепа Олександра Онищенка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО