Командувач ВМС відповів, чи можливо звільнити Крим без знищення Керченського мосту

В рамках деокупації Криму Сили оборони України повинні будуть знищити Керченський міст, оскільки цей об'єкт все ще використовується росіянами у військових цілях.

Про це заявив командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа в інтерв'ю Наталі Мосейчук.

«Кримський міст – це логістичний ланцюг, який працює на агресора. І всі логістичні ланцюги мають бути знешкоджені. Тому, звісно, ​​є така ціль. Напевно, не в таких обсягах, які були у 2022 році... Але все ж таки залишається ланцюгом поставок для окупаційних військ», – зазначив Неїжпапа.

Він також висловив упевненість, що українські кораблі та інші судна повернуться в бухти Севастополя.

«Це як у російській пісні – «я знаю то, что невозможное возможно». Звісно, ​​інакше не може бути. Я вже казав, що ми маємо до кінця дійти», – резюмував командувач.

Як відомо, у травні цього року ЗМІ повідомляли, що росія нібито більше не використовує Кримський міст для перевезення зброї.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що наші фахівці вже знають, куди бити, щоб знищити Кримський міст, але для удару по об'єкту необхідно дочекатися вдалого моменту.

Раніше «Слово і діло» розповідало, як часто Україна завдає ударів по російських військових об'єктах в окупованому Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО