ВАКС розгляне другий позов до російського олігарха Ротенберга

Вищий антикорупційний суд розгляне другий позов Міністерства юстиції до російського олігарха Аркадія Ротенберга та його сина Ігоря, а також ще двох осіб про стягнення права вимоги.

Таке рішення 12 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Мін'юст подав позов до Аркадія та Ігоря Ротенбергів, Олександра Пономаренка та Олександра Скоробагатька про стягнення на користь держави прав вимоги офшорних компаній цих осіб, а саме: право вимоги за кредитним договором від 27.10.2009, укладеним між ТОВ «ІС «Либідь» та компанією Ethoder Investments Limited; право вимоги за договором іпотеки від 28.03.2014, року укладеним між ТОВ «ІС «Либідь» та компанією Ethoder Investments Limited і право вимоги за договором застави від 14.04.2014, року укладеним між ТОВ «Авангард-Віларті» та компанією Ethoder Investments Limited.

«Відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Міністерства юстиції України до Ротенберга Аркадія, Ротенберга Ігоря, Пономаренка Олександра, Скоробагатька Олександра про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції». Призначити судовий розгляд справи на 10:30 11 липня 2024 року у залі судових засідань ВАКС», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС конфіскував активи російського олігарха Аркадія Ротенберга та ще трьох осіб. Зокрема, йшлося про право власності на торговий центр Ocean Plaza в Києві.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО