У ДПСУ розповіли, чи почастішали випадки виїзду чоловіків за кордон

Змін у правилах перетину кордону до категорій, кому дозволено виїжджати, не було. Тому поки що фіксується збільшення кількості перетинів кордону на виїзд з України чоловіками.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у понеділок, 8 липня.

«Змін до правил перетину кордону до категорій, кому дозволено перетинати кордон, на даний момент немає. За наявності умов, тобто документів, що дають право на перетин кордону, прикордонники забезпечують оформлення громадян на державному кордоні», – розповів Демченко.

Він зазначив, що йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років, адже саме цій категорії тимчасово обмежена можливість залишати межі України.

«Наразі ми не бачимо збільшення кількості перетинів кордону на виїзд з України чоловіками. Фактично щодня ця кількість залишається постійною. Зазначу, що лише за наявності умов, які дозволяють перетнути кордон, чоловіки і йдуть за межі України», – додав він.

Нагадай, з 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Українські чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військовий квиток або інший військово-обліковий документ під час перетину кордону, зокрема виїзду з країни. На кордоні також приймають і електронний документ з Резерв+.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО