ВАКС дозволив примусовий привід обвинуваченої у справі ДП «Червоний землероб»

Вищий антикорупційний суд застосував привід до обвинуваченої у справі колишньої виконувачки обов'язків директора державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» Любов Реви.

Таке рішення 4 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкласти судове засідання. Причини неявки обвинуваченої у судове засідання визнати неповажними. Клопотання прокурора САП про застосування приводу обвинуваченої задовольнити. Здійснити привід обвинуваченої у судове засідання. Виконання приводу доручити Національному антикорупційному бюро України», – йдеться в рішенні.

Крім Реви у справі також обвинувачують Олександра і Наталію Стеценків.

Нагадаємо, ВАКС визнав винуватими колишню в.о. директора ДП «Червоний землероб» Любов Реву та її спільника Максима Замрикота. Їм призначили покаранням по 7 років позбавлення волі. У Реви конфіскували половину належного їй майна і заборонили протягом 3 років обіймати певні посади, а в Замрикота – теж конфіскували половину майна, проте не застосували додаткове покарання у виді заборони обіймати посади.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що у 2016 році колишня виконувачка обов'язків директора держпідприємства та її співучасник уклали між собою фіктивні договори про надання товариству юридичних послуг, а також акти виконаних робіт. Після чого вищевказані документи були подані до Господарського суду Кіровоградської області у справі про банкрутство із заявою про включення до реєстру вимог кредиторів вищевказаного держпідприємства грошових вимог у сумі понад 3,5 млн грн. Проте коштами так і не заволоділи з обставин, які не залежали від їх волі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО