Зеленський зустрівся із королем Британії Чарльзом ІІІ

У четвер, 18 липня, під час візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський зустрівся з Королем Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Чарльзом ІІІ.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Глава Української держави висловив подяку британцям та уряду Його Величності й наголосив, що Сполучене Королівство залишається одним із найближчих і найважливіших союзників України.

Також Зеленський подякував Королю Чарльзу ІІІ та всій королівській родині за підтримку українського народу та увагу до українців, які знайшли тимчасовий прихисток у Великій Британії.

На сторінці королівської родини у соцмережі Х також з'явився відповідний пост про зустріч.

«Сьогодні Король прийняв президента України після зустрічі Європейської політичної спільноти у Бленхеймському палаці. На зустрічі 46 європейських лідерів обговорювали низку міжнародних викликів, можливостей і наших спільних цінностей», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 липня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новопризначеним прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Окремою темою для розмови стала майбутня сторічна угода між державами.

А 7 липня Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. Новий міністр оборони Великої Британії Джон Гілі пообіцяв посилити підтримку України під час свого візиту до Одеси.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО