ВАКС арештував телефон фігуранта справи мера Мукачева Балоги

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на мобільний телефон колишнього начальника відділу комунальної власності та земельних відносин управління міського господарства Мукачівської міської ради Закарпатської області Артура Саміляка. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи мера Мукачева Андрія Балоги.

Таке рішення 10 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 25 червня детективи провели обшук в житлі Саміляка і вилучили в нього мобільний телефон Apple Iphone 14 Pro Max. НАБУ просило накласти арешт на телефон, оскільки він може містити докази у справі.

«Клопотання детектива НАБУ про арешт майна у кримінальному провадженні – задовольнити. Накласти арешт на мобільний телефон Apple Iphone 14 Pro Max чорного кольору, вилучений під час проведення обшуку 25.06.2024 за місцем проживання (Саміляка – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали мера Мукачева Андрія Балогу та колишнього народного депутата Михайла Ланьо. За даними слідства, мер Мукачево забезпечив ухвалення на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже 9 разів ціною ділянки приватному товариству, фактичним контролером якого є голова райради, колишній нардеп Михайло Ланьо.

Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки, за яку власникам компанії-оцінювачки надали хабар. В результаті таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали усього за 9,6 млн грн.

Попри таку мізерну ціну, міський голова особистим рішенням ще й надав товариству розстрочку платежу на 6 місяців. Збитки територіальній громаді становлять 74,9 млн грн. Пізніше їм повідомили про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО