Україна та Японія обговорили подальшу співпрацю у сфері безпеки

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександр Балануца та Посол Японії в Україні Мацудою Кунінорі обговорили нещодавно підписану угоду про підтримку України та подальшу співпрацю.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

«Ми вдячні Японії за політичну та економічну підтримку України. Нам важливо підтримувати партнерські зв’язки з країнами Сходу. Японія також є членом Коаліції з розмінування та ІТ-коаліції – чекаємо на вашу активну участь та передачу можливого обладнання», – зазначив Олександр Балануца.

На зустрічі обговорювалась також важливість долучення України до «Діалогу Шангрі-ла». Посол Мацуда Кунінорі підкреслив значущість участі президента України Володимира Зеленського у форумі цьогоріч.

Крім того, Посол Японії зазначив, що, хоч Японія і не є членом НАТО, вона підтримує шлях України до євроатлантичної інтеграції.

«Приєднання України до ЄС і НАТО – це передусім про стандарти та цінності, які пропагує держава, а не сподівання на захист чужими руками», – наголосив Балануца.

Українська сторона висловила вдячність східним партнерам за допомогу в реабілітації військових та наголосила на необхідності збільшення обсягів цієї допомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Японія планує надати Україні кредит у розмірі 3,3 млрд доларів за рахунок доходів від заморожених російських активів. Ця сума є частиною підтримки, яку Україні нададуть країни «Великої сімки» з використанням відсотків від заморожених суверенних активів росії.

Також у суботу, 6 липня, міністерка закордонних справ Японії оголосила про спільний проект з Камбоджею з обміну знаннями та технологіями щодо розмінування з країнами світу, включаючи Україну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО