Лікарі зможуть отримувати офіцерське звання без проходження військової кафедри – Зеленський

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Положення про проходження військової служби», який стосується отримання офіцерського звання лікарями.

Про це глава держави розповів під час виступу на першому щорічному міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’я «Воїн: життя, здоров’я, боєздатність».

Відомо, що цей указ регулює проходження служби для людей з медичною освітою та надання первинного офіцерського звання лікарям, які не проходили військову кафедру.

«Мною підписано указ – положення про проходження військової служби, що регулює проходження служби особами з медичною освітою і присвоєння первинного офіцерського звання лікарям, які не проходили військову кафедру», – заявив він.

Зеленський також зауважив, що дав доручення уряду повністю забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного шпиталю з модулем реінтеграції військових, звільнених з полону, та стабілізаційних пунктів для безперебійного надання медичної допомоги в зоні ведення бойових дій.

Нагадаємо, наприкінці травня Міністерство оборони розпочало пілотний проєкт з реабілітації українських захисників. Процес у сфері охорони здоровʼя має пройти етап реформування.

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що Україна разом з НАТО створять 5 реабілітаційних центрів для військових.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО