Перші F-16 послужать для посилення ППО України – WP

Винищувачі F-16 мають прибути до України вже за кілька тижнів. Проте, ймовірно, перші літаки слугуватимуть посиленню ППО України.

Про це пише The Washington Post.

За інформацією видання, українські та західні офіційні особи попереджають, що винищувачі навряд чи змінять ситуацію на полі бою, адже їх буде замало, а російських ППО, які можуть їх збивати – забагато.

Через це перші F-16, найімовірніше, послужать для посилення ППО України. Зокрема, літаки збиватимуть ракети, безпілотники і ворожу авіацію, а не завдаватимуть ударів по військах рф поблизу фронту.

«На початковому етапі винищувачі навряд чи підлітатимуть надто близько до лінії фронту, а це означає, що поки неясно, чи зможуть вони стримувати літаки противника, які перетинають кордон України з повітряного простору росії», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна отримає від Норвегії шість винищувачів F-16. Постачання розпочнеться вже цього року. При цьому Зеленський заявив, що Україні потрібно не менше 128 винищувачів F-16, щоб створити росіянам ефективну конкуренцію в небі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО