F-16 для України: Зеленський назвав число винищувачів, необхідних ЗСУ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський під час виступу у Вашингтоні сказав, скільки літаків F-16 потрібно Україні.
theaviationgeekclub.com

Наразі Збройним силам Україні потрібно мінімум 128 винищувачів F-16, щоб створити російським окупантам ефективну конкуренцію в небі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання після свого виступу в Інституті Рональда Рейгана.

F-16, Mirage 2000-5 та Gripen: що відомо про винищувачі, які можуть передати УкраїніПорівняння американських винищувачів F-16, французьких Mirage 2000-5 та шведських Gripen – на інфографіці.

«Проблема з F-16 полягає в кількості і датах. Але давайте будемо чесними. Росія кожного дня використовує проти України 300 літаків. У нас було рішення про 10-20. Навіть якщо буде 50 – це ніщо. Ми захищаємося, ми потребуємо 128. Це флот», - сказав Зеленський.

Згідно зі словами керівника держави, західні союзники України мають цю інформацію.

«Поки у нас не буде 128 літаків, ми не зможемо до них дорівнятися у небі, це буде складно», - наголосив президент.

Варто зазначити, що певна частина винищувачів F-16 зберігатимуться на безпечних авіабазах, не в Україні, щоб вони тут не були мішенями для рф.

Нагадаємо, Данія завершила підготовку перших 50 українських фахівців для обслуговування винищувачів F-16.

Згодом стало відомо, що Нідерланди видали ліцензію на експорт в Україну 24-x літаків F-16 та семи авіадвигунів до них. Перший літак буде поставлено незабаром.

Також на інфографіці «Слово і діло» пропонує подивитися, які країни та скільки літаків нададуть, і головне – чи можна їх використовувати для ударів по території росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: