Росіяни обіцяють грошову винагороду за вербування нових солдатів

Для поповнення свого мобілізаційного ресурсу на війні проти України ворог вдається до неприпустимих маніпуляцій. 15 тисяч російських рублів обіцяють кожному, хто завербує і приведе у військкомат товариша, сусіда чи будь кого.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Таку схему запроваджують на тимчасово окупованих територіях України з метою залучити в армію окупанта якомога більше місцевого населення. Адже перед колаборантами стоїть план по виконанню мобілізації «звільнених» українців.

«Кожному «волонтеру» окупаційної влади за співпрацю з ворогом передбачене суворе покарання, а примушення воювати проти власної Вітчизни є прямим порушення Міжнародного гуманітарного права», – нагадує ЦНС.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької області місцеві мешканці вже кілька діб без води. Місцеві почали перекривати вулиці міста й вимагають від влади пояснень, але окупанти поки не мають погодженої Кремлем позиції й ігнорують мітинги.

Також ворог продовжує свою жорстку кампанію по промивання мізків українських дітей. Для цього склав список фронтової поезії, розповідей військових і нарисів про «героєв руской вєсни», які мають «зберегти пам’ять» про війну проти Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО