Останніми тижнями у Києві суттєво зросла захворюваність на COVID-19

У Києві значно підвищився рівень захворюваності на COVID-19. Зокрема, збільшилась кількість госпіталізацій у порівнянні з початком липня.

Про це повідомляє директор Департаменту охорони здоров’я КМВА Валентини Гінзбург.

За його словами, якщо станом на 1 липня в медичних закладах столиці перебували двадцять хворих із діагнозом COVID-19 та один з підозрою, то на сьогоднішній ранок таких пацієнтів 73.

В середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу. Відзначимо, що всього в липні зареєстрували 900 випадків COVID-19, а в червні їхня кількість становила менше ніж 200.

Аби знизити ризики зараження коронавірусом потрібно слідкувати за особистою гігієною, мити руки та користуватися дезінфекційними засобами, уникати закритих приміщень з великою скупченістю людей, часто провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання вдома і на роботі.

Нагадаємо, нещодавно вчені заявили про створення універсальної вакцини від коронавірусу. Дослідники з Кембриджського й Оксфордського університетів та Каліфорнійського технологічного інституту розробили нову технологію для запобігання епідемії та пандемії у майбутньому.

Тим часом фармацевтична компанія AstraZeneca Plc відкликає з ринку свою вакцину проти COVID-19 через відсутність попиту на тлі «надлишку доступних оновлених вакцин».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО