У сусідніх з рф та Білоруссю областях збільшили кількість прикордонників

Україна зміцнює оборону прикордонних з росією та Білоруссю областей, відтак збільшила чисельність особового складу прикордонників.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Відомо, що сьогодні Володимир Зеленський відвідав Волинь, де провів координаційну нараду щодо безпекової ситуації та захисту державного кордону. Зокрема, президент ознайомився з роботами на одному з опорних пунктів області.

В ОП наголошують, що від початку повномасштабного вторгнення ворога Україна побудувала протитанкові рови, загороджувальні паркани та взводні опорні пункти з вогневими позиціями. На напрямках імовірного руху були встановлені залізобетонні конструкції та захисні споруди для укриття особового складу.

«З нашого боку є міцний захист і в особовому складі щодо чисельності, і в лініях оборони. В усіх областях, які мають кордон із росією та Білоруссю, також збільшили кількість прикордонників. І ми продовжуємо це посилювати», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, у квітні Верховна рада ухвалила закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби на 15 тисяч військовослужбовців.

Згодом у ДПСУ розповіли, що зміниться після збільшення кількості прикордонників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО