Заволодіння землею на Київщині: підозрюваному вкотре продовжили обов'язки

Вищий антикорупційний суд продовжив до 24 вересня строк дії обов'язків, покладених на Валерія Самойленка. НАБУ і САП підозрюють його у пособництві у заволодінні 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові Київської області.

Таке рішення 25 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Самойленка з альтернативою 2 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Прокурор САП просив продовжити їхню дію ще на два місяці. Суд продовжив усі обов'язки, крім заборони покидати Київ та область.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного – задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 29.05.2024 на підозрюваного (Самойленка – ред.), на два місяці», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО