ВАКС визначив заставу колишньому посадовцю Інституту землеустрою

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав частково прохання прокурора САП про зміну запобіжного заходу підозрюваному фігуранту.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд змінив з нічного домашнього арешту на 545 040 грн застави запобіжний захід колишньому начальнику відділу державного підприємства «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», власнику ТОВ «Київзем» Дмитру Сацькому. НАБУ і САП підозрюють його у справі про заволодіння понад 1200 га землі у Пущі-Водиці та Фастові на Київщині.

Таке рішення 14 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив Сацького під нічний домашній арешт. Пізніше прокурор САП попросив змінити запобіжний захід на 908 400 грн застави з обов'язками: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цій справі, а також свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Водночас суддя лише частково задовольнив клопотання, визначивши менший розмір застави та повернувши Сацькому закордонні паспорти. Це зробили, оскільки він має важке онкологічне захворювання та потребує лікування за кордоном.

«Клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу задовольнити частково. Змінити підозрюваному (Сацькому – ред.) запобіжний захід у виді домашнього арешту на запобіжний захід у виді застави, яку визначити у розмірі ста вісімдесяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 545 040 грн. Продовжити підозрюваному строк дії обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК, до 14 серпня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: