Кількість постраждалих від агресії рф дітей зросла – Нацполіція

В Україні станом на четвер, 1 серпня, з початку повномасштабного вторгнення рф, було поранено загалом 1489 українських дітей.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Нацполіції України.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

«Станом на 01.08.2024 в Україні поранені 1489 дітей, зниклими безвісти вважаються 1937 дітей, розшуканими - 30 604 дітей», - зазначили у НПУ.

При цьому, за останніми даними з посиланням на офіційну інформацію ювенальних прокурорів, внаслідок російської агресії загинули 564 дитини, щонайменше 1489 - зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Як відомо, внаслідок обстрілу селища Великий Бурлук на Харківщині, у результаті атаки загинула жінка, поранення отримав її 10-річний син.

Нагадаємо, російські війська у суботу, 27 липня, атакували місто Глухів Сумської області. Ворог під час обстрілу вбив дитину у Глухові на Сумщині. Кількість постраждалих збільшилася до 13 людей.

Того ж дня російська армія завдала авіаційних ударів по Кураховому та Мирнограду Донецької області, внаслідок чого зазнали поранень п’ятеро цивільних, серед них дитина.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО