Удар по «Охматдиту»: під час атаки у лікарні перебували діти з Молдови

Читать на русском

У київській лікарні «Охматдит» під час російського обстрілу перебували діти з Молдови.

Про це віце-прем'єр Молдови Крістіна Герасимов повідомляє у Facebook.

Що відомо про дитячу лікарню «Охматдит», пошкоджену російським ракетним ударомНа інфографіці – що відомо про дитячу лікарню Охматдит, пошкоджену російським ракетним ударом.

Вона під час свого візиту до Києва нагадала, що російська ракета повністю зруйнувала відділення інтенсивної терапії, всього пошкоджено 24 відділення.

«У цей момент у лікарні було понад 600 пацієнтів - діти, які страждають на невиліковні захворювання. У тому числі діти з Молдови, один з них у момент бомбардування знаходився на операційному столі. На щастя, він вижив і досі перебуває під наглядом лікарів», - написала Герасимов.

Нагадаємо, дитяча лікарня «Охматдит» частково відновила свою роботу після ракетної атаки росії 8 липня.

Як відомо, ракета росіян повністю зруйнувала корпус токсикології «Охматдиту» та пошкодила ще чотири. Постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії. У Кабміні обіцяли, що лікарню буде повністю відбудовано. З резервного фонду держбюджету вже було виділено 100 млн гривень на першочергові відновлювальні роботи.

12 липня в «Охматдиті» після ракетної атаки запустили роботу центру крові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: