У росії заарештували ще одного командира через невдачі на фронті – ISW

Командира російських окупантів Дмитра Пєшкова заарештували, ймовірно, через невдачі у війні з Україною.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Відомо, що 2 серпня у росії заарештували колишнього заступника начальника тилу 144-ї мотострілецької дивізії (20-ї загальновійськової армії Московського військового округу полковника Дмитра Пєшкова. Російські ЗМІ пишуть, що його звинувачують в розкраданні продовольчих пайків для російських солдатів, які воюють в Україні.

Втім аналітики Інституту вивчення війни вважають, що його арешт пов’язаний з невдачами на фронті в Україні.

«Арешт Пєшкова, ймовірно, є частиною узгоджених зусиль Кремля з усунення високопоставлених російських чиновників з Міноборони рф, потенційно для того, щоб опосередковано покарати командування за невдачі військ або зберегти кадри лояльних і поступливих офіцерів усередині відомства», – йдеться у дописі.

До слова, підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії вели наступальні дії в районі Терни - Невське Луганської області і нещодавно втратили частину території через контратаки ЗСУ.

Раніше британські розвідники зазначали, що у росії посилюються репресії проти корумпованих посадовців оборонного сектора, у яких немає політичного захисту.

Зокрема, у травні у рф заарештували начальника Головного управління зв'язку збройних сил генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна, який також є заступником начальника Генерального штабу ЗС Валерія Герасимова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО