Міненерго про повернення до графіків відключення світла: робити прогнози некоректно

Міненерго вважає, що поки некоректно робити прогнози щодо повернення до графіків відключення світла через декілька факторів.

Про це повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник в етері телемарафону.

За його словами, чи повернеться Україна до графіків відключення світла залежить від певних факторів. Тому наразі енергетики не беруться робити прогнози.

Аномальна спека, яка була у липні, є одним з факторів збільшення споживання електроенергії, що впливає на стабільність роботи енергосистеми.

«Давати такі прогнози на сьогодні некоректно, тому що ми розуміємо, на скільки ця спека буде тривалою чи буде охоплювати всю Україну, чи територіально, беручи до уваги, чи це температура в обід, чи окремо», – заявив Колісник.

Також важливим залишається споживання електроенергії. Тому українців системно закликають економно споживати світло, зокрема у пікові години – з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Раніше повідомляли, що графіки відключення електроенергії зараз не застосовують через спад спеки, збільшення імпорту з Європи та повернення в роботу двох атомних енергоблоків.

Також писали, що наступні три місяці можуть пройти без відключень електрики або з мінімальними обмеженнями. Але за умови, що не буде нових обстрілів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО